Evenementen

ZONDAG 8 APRIL UITWISSELINGSCONCERT
CON TUTTI ONTMOET SLAGWERKGROEP FANFARE DE VOORUITGANG

Iedereen is welkom!
Aanvang 13:00 u, de zaal is open vanaf 12:30 u.
Entree is gratis.

Slagwerkgroep Fanfare De Vooruitgang
Slagwerkgroep Fanfare De Vooruitgang is ontstaan uit de traditionele drumband opgericht in 1955, heeft de slagwerkgroep van Fanfare De Vooruitgang uit Stiphout zich ontwikkeld tot een moderne percussieband die graag muziek maakt in diverse stijlen. De werken die worden uitgevoerd zijn enerzijds gebaseerd op bekende of lekker in het gehoor liggende melodieën, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van melodische slagwerkinstrumenten zoals xylofoon, marimba en vibrafoon.
Anderzijds speelt zij spectaculaire werken met een hoog entertainment gehalte, zoals heftig Japans slagwerk en swingende samba’s. Ook door het toevoegen van diverse acts zorgt de groep van 16 jeugdige muzikanten altijd weer voor een verrassend programma. Speelplezier gecombineerd met het streven naar kwaliteit staan hoog in het vaandel.
Het ensemble staat al 15 jaar lang onder leiding van instructeur Rob van der Sommen. Onder zijn bezielende leiding zijn er de afgelopen jaren diverse indrukwekkende slagwerkshows ontstaan. Rob leidt ook de slagwerkgroepen van het Helmonds Muziek Corps, St. Cecilia Asten en St. Caecilia Lieshout en is tevens actief als arrangeur en componist.